3 kliseetä, jotka vaihto todisti todeksi

Heian Shrine toukokuussa 2018.

1. Tuntematon on mahdollisuus. 

Ihmisiin tutustuminen on itseisarvo. Ystäväni sanoin, "jokainen päivä, jona tutustut uuteen ihmiseen, on hyvä päivä". Kun saavuimme Kiotoon, aloitimme puhtaalta paperilta tietämättä mitään toisistamme. Oli puhdistavaa, että tutustuin ihmisiin, joilla ei ollut mitään ennakko-odotuksia minusta. Se kristallisoi minulle paljon siitä, mitä olen itseni vuoksi ja mitä olen siksi, että muut odottavat minulta sitä. 

Kulttuuri, jota et tunne, ei ole outo tai huono vain siksi, että se ei ole samanlainen kuin omasi. Tämä kuulostaa aivan itsestäänselvyydeltä. Kuitenkin ihmiset, tuotuna vieraaseen ympäristöön, vaikka aluksi saattavat ihastellen ja lempeästi naureskellen ihmetellä kulttuurien eroavaisuuksia, lopulta stressaavissa tilanteissa, koti-ikävän yllättäessä, voivat kehittää yllättäviä vastakkainasettelevia ajatuksia. 

2. Arvokkaimpia asioita elämässä ei voi ostaa. 

Kuljetettuna maapallon toiselle puolelle pois maallisen omaisuuteni luota, materian merkityskin on muuttunut. Se, mitä omistan, on todellakin aivan eri asia kuin se, mitä tarvitsen. Tarvitsen ympärilleni supportiivisia ystäviä, yhteisön, jonka toimiva osa olen. Ilman näitä lähtökohtia maallinen menettää merkityksensä. Yksinkertaisissa dormioloissa eläminen ei ole asia, jota muistelen vuosien päästä. Muistelen lämpimiä hetkiä, läheisyyttä uusien ihmisten kanssa, kokemuksia, jotka avasivat silmäni maailman kauneudelle. 

3. Voit kasvaa vain, kuin poistut mukavuusalueeltasi.

Niin monet kerrat pääni vilisi epäilyksiä: kannattaako riskeerata parisuhde? Rahaakin kuluu...Jään jälkeen opinnoista! Mitä jos en viihdy? Mitä jos en saa ystäviä? 

Jos mietit suurta askelta elämässäsi, kohti tuntematonta, minulla on vain yksi neuvo. Tee se. 

Et voi koskaan tietää, jos et kokeile. 

Dontonburi bridge, Osaka toukokuussa 2018

Kommentit

Suositut tekstit