Ghibli-museoon! ja viisi muuta hyvää asiaa päivässä

Viime viikon matcha-latte Doshishan kahvilasta. Tätä tulee ikävä.
Jes! Sain kuin sainkin liput Ghibli-museoon. Tai oikeammin lipun. Ghibli on maailmankuulu japanilainen animaatiotalo, joka on tuottanut esim. anime-klassikot Henkien kätkemä, Naapurini Totoro ja Prinsessa Mononoke. Itse olin ennen Japania keskiverto-Ghibli-kuluttaja, olin nähnyt Henkien kätkemän joskus pari vuotta sitten. 

Täällä olen yleissivistyksen nimissä katsonut Ghibli-leffat järjestelmällisesti ja en voi kuin suositella. Yleinen ajatus Suomessa on, että animaatiot ovat lastenelokuvia. Japanilainen anime on kuitenkin kansainvälisesti tunnustettua aikuiskulttuuria. Ja Ghiblin animaatiot vain pehmeä pintaraapaisu Japanin anime-maailmaan. 

Museoon pääsy ei ole helppoa...Liput pitää varata edellisessä kuussa netistä tai varausautomaatista Lawson'silta. Ne myydään loppuun alle tunnissa. Itse vietin 30 minuuttia päivittäen automaattia Lawson'silla tuloksetta, jonka jälkeen kävelin kotiin päivittämään selainta - niinikään todetakseni serverin olevan ruuhkainen. Sitkeys tuotti kuitenkin tulosta ja sain yhden lipun, joka on nyt ensimmäinen konkretisoituma parin viikon päässä odottavasta Tokion-matkasta. 

Minä ja トトロ。

Päivässä muuta iloista: 

1. Testasimme Doshisha Unin vieressä olevan ramen-raflan. Söin kylmän ramenin, joka on näin 35 asteen helteellä varsin oiva lounas. 

2. Pisin koulupäivä viikosta: klo 13-18. Kolme oppituntia: japanin kieli, japanilaiset puutarhat ja japanilainen zen-buddhalaisuus. Puutarha- ja zen-kursseilla saimme palautteet ryhmäesitelmistä, jotka pidettiin viime kerralla. Yliopiston Family Martissa myytiin pakastimesta Caffe Frappea, joka oli niin raikastavaa helteellä. 

3. Tehtiin E:n kanssa aivan älyttömän hyvää pastaa! Parsakaali (tehosekoittimessa muruiksi), oliiviöljy, kirsikkatomaatit, feta, pippuri... Näen itseni syömässä samaa pastaa pimenevässä syysillassa Suomessa ja miettimässä, miten saan rahaa päästäkseni takaisin Japaniin...(mikä lähtöahdistus?)

4. Tehtailin rästiin jääneitä esseitä pop-kulttuurikurssille illalla. Kirjoitin rasismista elokuvateollisuudessa ja sairaalasarjojen vaikutuksesta ihmisten terveyskäyttäytymiseen.

5. Ei satanut!


Family Martin frappe pelasti iltapäivän.

Kommentit

Suositut tekstit